Dakgoot reinigen

Waarom dakgoot reinigen?

In de herfst kan uw dakgoot vervuild raken door blad. Periodiek uw dakgoot reinigen en leeghalen voorkomt een boel ergernis. Wanneer u uw dakgoot niet reinigt kan deze verstopt raken. Hierdoor kan het water niet goed weg waardoor er een lekkage ontstaat. Vervolgens is het mogelijk dat de dakgoot scheurt door het gewicht van het water of bij vorst kapotvriest. . Een hoop ergernis kunt u voorkomen door jaarlijks uw dakgoten te reinigen. U kunt uw dakgoten het beste reinigen wanneer er veel blad is gevallen. Wanneer er veel bomen in de buurt van uw huis staan, is het beter om wat vaker uw dakgoot te reinigen. Daarnaast kan een verstopping ook veroorzaakt worden door mos afkomstig van uw dak. In dat geval is het reinigen van uw dakpannen zeer aan te raden. Meer daarover vindt u onder dakpannen reinigen.

Hoe kunt u uw dakgoot reinigen?

U kunt zelf uw dakgoot reinigen door het blad en ander afval uit de dakgoot te verwijderen. Vervolgens kunt u de dakgoot schoon spoelen met behulp van een tuinslang. Het is uiteraard belangrijk dat u uw veiligheid in acht neemt. Wanneer u niet over een ladder beschikt of opziet tegen de klus, kunt u ook een vakkundig bedrijf inschakelen. Pand&Erf kan uw dakgoot vakkundig voor u reinigen.

Uw dakgoot laten reinigen door Pand&Erf.

Wij reinigen uw dakgoot door het vuil mechanisch te verwijderen. Wanneer een afvoerpijp verstopt zit lossen wij dit voor u op. Eventuele constructiefouten worden aan u gerapporteerd. Graag adviseren wij u vrijblijvend over de mogelijkheden voor het reinigen en preventief beschermen van uw dakgoten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van bladvangers e.d.


Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of vraag een vrijblijvende offerte aan:

Vrijblijvende offerte aanvragen bij Pand&ErfNeem contact op met Pand&Erf