Dakpannen reinigen

Waarom dakpannen reinigen?

Een schoon dak is medepalend voor de uitstraling van de gehele woning of het pand.Vocht is een grote vijand van een woning of pand. In de herfst en winter is het erg vochtig en daardoor hebben algen en mossen vrij spel gehad. Deze hebben een groenaanslag achtergelaten op dakpannen. Om deze groenaanslag te verwijderen is het reinigen van dakpannen van groot belang. Deze aanslag is een basis voor de atmosferische vervuiling. Naast esthetische aspecten (een schoon dak is natuurlijk mooier dan een vervuild dak), zijn er ook technische argumenten om uw dakpannen te reinigen. Het meest schadelijke voor uw dak is mosgroei. De wortels van het mos groeien namelijk in de poriën van uw dakpannen. Deze wortels worden bij neerslag nat en zetten uit op het moment dat het gaat vriezen. Dit kan leiden tot lekkage. Bovendien kan het mos van uw dak in uw dakgoten terecht komen. In dat geval is het ook aan te raden om uw dakgoten te reinigen. Meer daarover vindt u onder dakgoten reinigen.

Hoe kunt u dakpannen reinigen?

U kunt zelf het dak op gaan en uw dakpannen reinigen. In dat geval behandelt u eerst de dakpannen met een middel om het mos te bestrijden. Nadat het middel is ingewerkt kunt u de dakpannen reinigen met een tuinslang of hogedrukreiniger. Let wel: u kunt niet alle dakpannen reinigen onder hoge druk. Daarnaast zijn er dakpannen die asbest bevatten, deze mag u vanwege het verspreidingsgevaar niet reinigen met een hogedrukreiniger. Houdt u er wel rekening mee dat u op hoogte werkt en u uw veiligheid in acht dient te nemen. Daarom is het wellicht een idee om uw dakpannen te laten reinigen door een vakkundig bedrijf.

Uw dakpannen laten reinigen door Pand&Erf.

Wij beschikken over de juiste middelen, apparatuur en kennis om dakpannen te reinigen. Wij kunnen u daardoor goed adviseren welke manier van reinigen voor u het beste is. Bovendien bent u ervan verzekerd dat één en ander veilig gebeurt. U hoeft u niet druk te maken om ladders of steigers, dat regelen wij voor u. Veelal volstaat de ‘standaard’ reiniging. Bij deze manier van reinigen worden algen, mos en korstmossen van uw dakpannen verwijderd. (Let wel: hierbij reinigen we niet de atmosferische vervuiling). Mocht deze manier van reinigen niet volstaan dan kunnen we kiezen voor het intensief reinigen van de dakpannen. Bij deze manier van reinigen wordt na hogedrukreiniging een dikke laag coating opgebracht. Dit geeft een bescherming tot ca. 10 jaar. Mocht de intensieve manier van reinigen bij uw dakpannen nodig zijn dan laten we dit uitvoeren door een erkend vakbedrijf. Bij het reinigen van daken kunnen we bovendien meteen uw dakgoten controleren. Meer daarover vindt u onder dakgoot reinigen.

Graag adviseren wij u vrijblijvend over de mogelijkheden voor het reinigen en preventief beschermen van uw dak.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of vraag een vrijblijvende offerte aan:

Vrijblijvende offerte aanvragen bij Pand&ErfNeem contact op met Pand&Erf