Gazon verticuterenGazon verticuteren

Waarom het gazon verticuteren?

Verticuteren draagt bij aan de conditie van uw gazon. Een goede luchtige en voedzame bodem levert gezondere planten op en maakt bestrijdingsmiddelen overbodig. Door te verticuteren wordt de viltlaag tussen het gras verwijdert, waardoor dit de ruimte krijgt om te groeien. Zo creëert u een mooie tuin waar u heerlijk in kunt ontspannen.

Hoe het gazon verticuteren?

Er zijn twee momenten om te verticuteren: in het voorjaar en in het najaar. Als men in het voorjaar gaat verticuteren, kan dit worden gecombineerd met kalk strooien, bemesten en eventueel doorzaaien. Mos groeit graag op vochtige plaatsen in de schaduw. Verticuteren in het najaar voorkomt dat mos het gras gaat verdringen. Na het verticuteren kunt u nog een laagje compost over het gazon strooien waarmee het klaar is voor de winter.

Waarom uw gazon laten verticuteren door Pand&Erf?

Die wekelijkse maaibeurt lukt meestal nog wel. Maar het jaarlijkse onderhoud schiet er vaak bij in, terwijl verticuteren toch minimaal zo belangrijk is. Door de jaarlijkse klussen aan Pand&Erf uit te besteden bent u verzekerd van een mooi gazon. Wanneer u uw gazon laat  verticuteren door Pand&Erf bent u ervan verzekerd dat dit wordt uitgevoerd met professionele machines. Het strooien van graszaad, kalk en meststoffen wordt zodanig gedaan dat dit gelijkmatig en in de juiste hoeveelheid gebeurt. Het resultaat: een prachtige grasmat zonder mos of onkruid.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of vraag een vrijblijvende offerte aan:

Vrijblijvende offerte aanvragen bij Pand&ErfNeem contact op met Pand&Erf